Hírek

A füge jótékony hatásai

A füge alacsony kalóriatartalmú, jótékony hatású ősi kultúrnövény. Magas kálium és B-vitamin tartalma mellett fontos megemlíteni kalcium, vas, foszfor és E-vitamin tartalmát is.

A füge jótékony hatással lehet:

  • A cukorbetegség ellen
  • A koleszterinszint csökkentésében
  • A vérnyomás szabályozásában
  • A tumoros megbetegedések megelőzésében
  • A bőrproblémákra (pattanás, szemölcs, ránc)
  • A kellemetlen lehelet és szájfekély legyőzésében
  • A bárányhimlő korai szakaszában
  • A vesekőre
  • A csontokra
  • A fogyásra
  • A torokfájásra
  • A székrekedésre, az aranyér megelőzésében
  • A szexuális vitalitásra
  • Az alvászavarokra
  • A memória serkentésében

A füge tele van rostokkal, melyek pozitív hatást gyakorolnak az emésztőrendszerre. Fontos tulajdonsága a magas káliumtartalom, mely a vér tisztulásában nyújt segítséget a szervezetnek. Csökkenti a magas vérnyomást, a gyulladásokat és jótékony hatással van a szívműködésre. Támogatja a májat és az epét. Segít a fehérje és a szénhidrát lebontásában, valamint a benne található magnézium javítja az idegrendszer működését. Felveszi a harcot a vírusokkal szemben és a füge segíthet az inzulintermelésben (mennyiségi odafigyelés mellett!).

 

A füge nyers, érett állapotában egy sérülékeny gyümölcs, ezért mosáskor legyünk vele gyengédek. A füge hámozottan és hámozatlanul is fogyasztható, a héja is ehető alapos tisztítást követően. 

 

Kétségtelen, hogy a Dida Boža termékei közül a leghíresebb és legkeresettebb a díjnyertes FÜGELEKVÁR.
Mindemellett a többi remek termékei mellett sem szabad elmennünk, hiszen ezek is a legmagasabb minőséget képviselik.
Tudjon meg többet a Dida Boža termékeiről IDE kattintva!



Vissza