A márka

A Dida Boža hagyományos és organikus termékei olyan fogyasztók számára készülnek, akik az ínyencségek, a természetesség, az egészséges életmód rajongói, valamint éttermek, szállodák részére, akik minőségi élelmiszerrel kínálják vendégeiket.

 

Az "Eco" jel a Dida Boža termékeken garantálja, hogy ökológiai gazdálkodásból származó, az Uniós előírásoknak megfelelően készültek. Fogyasztóink biztosak lehetnek az ökológiailag előállított élelmiszerek és italok eredetéről és minőségéről. A jelet minden EU-tagállamban elismerik.

 

Az ökológiai összetevők mellett minden Dida Boža termék a hagyományos dalmát recept szerint készül és nagy mennyiségben tartalmaz organikusan termesztett és kézzel válogatott gyümölcsöt, melyek a termékek teljességét és különleges ízét adják. A  Dida Boža pirospaprika, fekete- és zöld olajbogyó krémek 95%-os zöldségtartalommal rendelkeznek, melyek nagyban hozzájárulnak a különlegesen egyedi és ízletes zamatukhoz.

 

Elfoglalt életmódunk során gyakran elfelejtünk vagy nincs lehetőségünk hozzájutni friss gyümölcsökhöz, zöldségekhez. Miért ne fogyaszthatnánk a szervezetünknek szükséges tápanyagokat más módon?

 

Dida Boža története

A Dida Boža márkanevet egy létező személy – a Hermes International vállalat tulajdonos nagyapja – ihlette, azé a cégé, amely ezeket a lekvárokat és krémeket (tapenádok) készíti.

Dida Boža Dalmáciában született és egész életét a füge és olívatermesztésnek, valamint a borkészítésnek szentelte. Vidám, barátságos ember volt, letörölhetetlen mosollyal az arcán - egy ember aki keményen dolgozott a száraz Dalmát földeken, de sosem panaszkodott. Sajnos ő már nincs közöttünk, így nem láthatja hogyan igyekezett átadni a természet iránti szeretetet unokájának, aki változatlan szenvedéllyel folytatja a nagyapja által kijelölt utakon a termelést.

 

Füge: a lekvárok királynője

A Füge egy igazi mediterrán királynő, a gyümölcs, ami a nyári kalandokról és a meleg esti szellőről mesél. A Ficus carica (a közönséges füge latin neve) egyike az elsőként termesztett kultúrnövényeknek. Az ókortól kezdve a források gazdag történetről adnak számot. A füge azóta is velünk van, köszönhetően kedvező termesztési tulajdonságainak. A növekedéshez leginkább napsütésre és néhány csepp vízre van szüksége. A füge szépen növekedik a sziklás, elégtelen talajon is, ott ahol más növényt lehetetlen termeszteni.

 

Mindamellett, hogy finom, alacsony a kalóriaértéke (100 gramm füge csak 74 kalóriát tartalmaz), és a nyári időszakban könnyen beszerezhető a mediterrán térségben, a füge rendelkezik ezekkel az előnyökkel is:

 

• magas magnéziumszint,

• gazdag kálium-, kalcium-, vas-, foszfor-, bétakarotinban-, B6- és C-vitaminokban,

• jelentős mennyiségű B-komplex vitaminokat tartalmaz,

• csökkenti a vérnyomást.

 

A Füge kétségtelenül a mediterráneum és egyben a Dida Boža termékek királynője is.

A füge elterjedése volt az első Dida Boža termék, mely más termékekhez adott inspirációt, valamint számos díjat és elismerést kapott. A füge elterjedése Dalmát örökség, mely köszönhető ellenállhatatlan ízének, aranyló színek keveredésének, valamint a hagyományos recept szerinti elkészítésnek, mely ökológiai és kézzel szedett.

 

Garantáljuk, hogy a füge teljesen új dimenzióját élvezheti, ezért javasoljuk, hogy próbálja ki kifogástalan sajtkombinációkkal:


Krémes sajtok
• Régi sajtok

• Finom penészes sajtok

• Kemény kecske vagy juhsajt

• Friss sajt

• Túró

• Mascarpone sajt

• Ricotta sajt

 

Horvátország és Dalmácia

Horvátország az ezer sziget, az illatok és ízek országa. Ez egy olyan része a régi világnak, mely elcsábít a természeti és kulturális szépségével, a hitelességgével, a mediterrán hangulatával és az ott élő emberekkel. Dalmácia a Horvátország part menti régiója, egyik megtestesítője a legjobb gasztronómiai hagyományoknak, amiről a történetünk is szól.

 

Dalmácia megigéz a természetes szépségével, a tiszta vizekkel, a csodálatos szigetekkel és a tágas zöldterületekkel.
 

 

Dalmácia néhány kiemelt célállomása közül az egyik Dubrovnik városa, egy legendás középkori erőd, történelmi és világszerte ismert Unesco örökség városa, amely a közelmúltban szerzett népszerűségét a híres TV-sorozatnak, a Trónok harca című film forgatási helyeként. Egy másik Dalmát gyöngyszem Zadar, az a hely, amelyet Alfred Hitchcock a világ legszebb naplementéjével illetett, vagy a legendás Split városa, Diocletianus Palotájával az ókori római időkből.
 

 

Dalmácia valóban a mediterráneum egyik valódi megtestesülése - az építészetében, éghajlatában, az emberekben, valamint az olajfa és a füge ültetvényeiben.

 

Tegyünk egy kirándulást a kristélykék Adria felé megtapasztalva a gyönyörű tájon keményen dolgozó gazdálkodók életét, akik szorgalmasan dolgoznak az olajfaligetekben és a fügeültetvényeken. A kis kézműves gazdaságoknak itt a föld szeretetével átitatott hagyománya van.

 

Az örök olajfaültetvények tiszteletet ébresztenek, míg a füge egyszerűsége inspiráló - a fügefáknak mindössze egy csepp vízre és egy kis napfényre van szüksége, hogy növekedjen és telt ízeket adjon. Mindezekhez párosul a levendula és a rozmaring nyugtató illata és és Dalmácia örökkévalósága.

 

A természeti és kulturális értékek mellé felsorakozik a Dalmát konyha is, amiről érdemes néhány szót említeni.

Kirándult már Horvátországban, hogy felfedezze a természeti szépségeket és megkóstólja gasztromnómiai különlegességeit?

A Dida Boža termékek most most megérkeztek Magyarországra is, hogy elkísérjék egy felejthetetlen ízekkel, zamatokkal teli kulináris utazásra.

Hunyja be szemét, idézze fel Horvátország vidékeit és érezze Dalmácia ízeit!

 

Különleges és egészséges

Miért keresne titkos helyeken ritka összetevőket, egészséges ételeket, ha valaki ezt már megtette Önnek?


"Emlékszem, ahogy a nagyapám azt mondta, hogy "a hajó akkor a legbiztonságosabb, ha a kikötőben van, de hajókat nem azért építettek". Erre úgy tekintettem, hogy ez egy felhívás arra, hogy utazzunk a világ körül, fedezzünk fel titkokat - olyan termékeket, melyeket még nem ismerünk, vagy azokat, amelyek alacsonyabb minőségű termékek alternatívái, főleg a tudatosság hiánya miatt."  Neb Chupin Dida Boža unokája