Hírek

Tortilla Dida Boža olívabogyó tapenáddal

Nem csak egy ruha lehet divatos! Legyen Ön is naprakész egy "menő" vendégváró előétellel, mely azon kívül, hogy finom és különleges ízű, még egészséges is! 
 


 

HOZZÁVALÓK:

  • vöröshagyma (közepes méretű)
  • 1 marék gomba
  • 6 tortillalap
  • 6 evőkanál Dido Boža kenhető fekete olajbogyó
  • 3 evőkanál mexikói burrito szósz
  • egy csipet só
  • egy csipet bors
  • Grana padano sajt - tetszés szerinti mennyiséggel
  • Pancetta - tetszés szerinti mennyiséggel (kihagyható)
  • csirkemell

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

A felszeletelt hagymát megdinszteljük, kicsit megsózzuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és megpároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük (bors, só), majd adjunk hozzá három evőkanál mexikói burrito szószt.

A csirkemellet vágjuk apróra, fűszerezzük tetszés szerint és süssük meg, majd adjuk a gombás alaphoz, dolgozzuk össze.

Készítse elő a tortilla lapokat, kenje meg őket vékonyan a fekete olajbogyóból készült Dido Boža kenhető tapenáddal és adjon hozzá két-három evőkanállal a gombás-csirke szószból. Igény szerint reszeljen rá Grana padano sajtot. Tekerjük fel és vonjuk be a feltekert tortillát pancettával is. Ha könnyebb ételt szeretne, kihagyható a pancetta.

A feltekert tortillákat egy keskeny tepsibe szépen rendezzük el, hogy azok sütés közben is megtarthassák a formájukat.
25-30 percig süssük 180°C-on, amíg a tortillák lédúsak és a pancetta ropogós nem lesz. 
A ropogósabb pancetta elérése érdekében az utolsó 5 percre emelje a hőmérsékletet 200°C-ra. Jó étvágyat!

 



Vissza