Hunyja be a szemét és ízlelje meg Dalmácia gyöngyszemeit

RECEPT Dida Boža fekete- és zöld olívabogyó krémekkel

 

 

 

 

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

Elkészítési idő kb. 25 perc

 

650 g csirkemell
150 g zöld saláta
100 g vöröshagyma
60 g rukola
60 g kenyérmorzsa
25 g tisztított mandula
5 g petrezselyem
2 g szárított fokhagyma
1 dl joghurt
0,3 dl balzsamecet
40 g majonéz
1 dl olívaolaj
30 g Dida Boža zöld olívabogyó krém
20 g Dida Boža fekete olajbogyó krém
Ízlés szerint kevés méz
Ízlés szerint bazsalikom és kakukkfű
Ízlés szerint só és bors


ELKÉSZÍTÉS

 

 

• Szeleteljen fel kb. ugyan olyan vastagságú csirkemell filét és marinálja Dida Boža zöld- és fekete olajbogyó krémben 0,5 dl olívaolaj hozzáadásával. Hagyja kihülni kb. 10 percig a serpenyőben.

 

Amíg a csirke hűl, készítse elő a salátát. Mossa meg, szeletelje fel és szárítsa meg. 

 

Készítse el a krémes dresszinget is: joghurt, majonéz, balzsamecet, szárított fokhagymapor, só és bors. 

 

• Most készítse el a száraz dresszinget: pirítsa meg aranybarnára a kenyérmorzsákat és szórja meg petrezselyemmel, pirított mandulával, a zöldfűszerekkel és adjon hozzá egy kis olívaolajat. Tegye turmixgépbe és mixelje össze.

 

• Vegye ki a pácolt csirkét a serpenyőből, vágja vékony szeletekre és hempergesse meg a száraz dresszingben. Tegyen salátát egy tálra és ízlésesen helyezze rá a meghempergetett csirkeszeleteket. Tálalás előtt locsolja meg az egészet az elkészült joghurtos öntettel.



Vissza